+31(0)85-902 6962 info@vermservices.nl

Graffiti kan je het beste verwijderen 24 tot 48 uur nadat het is aangebracht. Onderzoek toont aan dat direct verwijderen van graffiti ook de beste strategie is om verdere graffiti te voorkomen. Het laten zitten nodigt vandalen alleen maar meer uit. Hieronder staan een aantal effectieve aanpakken om van graffiti af te komen.

Graffiti op een metalen oppervlak

Probeer de graffiti weg te vegen met een simpele verfverdunner zoals terpentine, een lakverdunner of aceton. Ook kan je speciale producten voor het verwijderen van graffiti gebruiken. Een andere optie is een licht penetrerende olie. Als de graffiti nog niet weg gaat kan schrobben met een staalborstel, bronswol of schuurpapier uitkomst bieden. Bij hardnekkige graffiti kan een hogedrukreiniger met 3000psi nodig zijn. Als dit alles niet werkt is overschilderen de beste oplossing.

Graffiti op een houten oppervlak

Als het hout niet verweerd is en bedekt met verf of beits kan hier ook terpentine gebruikt worden. Doe dit niet als het hout wel verweerd is, de chemicaliƫn zullen dan samen met de graffiti in het hout trekken. Een hogedrukreiniger is ook mogelijk bij een houten oppervlak, let ook hierbij goed op dat de graffiti niet het hout in trekt.

Graffiti op een plastic oppervlak

Een licht penetrerende olie kan helpen om de graffiti weg te vegen. Gebruik een zeer fijne staalborstel of bronswol. Gebruik geen verfverdunners, deze kunnen het plastic aantasten en leiden tot vaagheid of kleverigheid.

Graffiti op metselwerk

Gebruik ook hierbij een hogedrukreiniger met 3000psi. Let hierbij op dat je geen smal opzetstuk gebruikt, hierdoor kan je het oppervlak indeuken, waardoor alsnog een omtrek van de graffiti te zien blijft. Zandstralen is ook een optie. Blijf hierbij de straal bewegen over de graffiti, zo voorkom je markeringen op het oppervlak. Als deze aanpakken geen effect hebben is overschilderen noodzakelijk.