+31(0)85-902 6962 info@vermservices.nl

Slijpen, schuren & polijsten

Slijpen, schuren en polijsten

Slijpen en polijsten zijn beide technieken die toegepast worden voor het verfraaien van een product. Hierbij worden de eigenschappen van de oppervlakte en het materiaal verbeterd, of de oppervlakte wordt voorbereid voor het toepassen van een deklaag.

Beide termen komen samen voor maar betekenen toch iets anders. Slijpen omvat bijvoorbeeld het verwijderen van grove beschadigingen of oneffen metaalstructuren, teweeggebracht door corrosie. Eerst gaat men te werk met een relatief grove korrel, waarmee veel overbodig materiaal weggeslepen kan worden in een korte tijd. Zodra dit ‘grofslijpe’n afgerond is, gebruikt men een steeds fijnere korrel. Uiteindelijk worden de resterende oneffenheden en overblijfselen weggeborsteld of gepolijst.

Zowel slijpen als polijsten worden vaak toegepast als uiteindelijke beperking van een oppervlakte. Er zijn verschillende methodes mogelijk, waaronder gewoon slijpen met verschillende korrels, borstelen, ‘scotch-briden’ en hoogglans polijsten. Meestal bewerkt men materialen op deze manier om ze mooier te maken, maar in bepaalde sectoren dient het ook om materialen gladder te maken zodat producten die ermee in contact komen zich minder snel aan het materiaal gaan hechten.

Proffesioneel Slijpen, schuren en polijsten

Laat uw staal Slijpen, schuren en polijsten door de professionals van VERM Services, u kunt dan rekenen op het gewenste resultaat!

Verschillende materialen

Materialen zoals koper, messing, zamac, staal en aluminium gaat men vooral beperken als voorbereiding op het aanhechten van een versierende laag, zoals chroom of nikkel. Oneffenheden worden op deze manier verwijderd, waarna een hoogglanzende, semi-glanzende of matte laag aangebracht kan worden.

Een overzicht van wat er allemaal bij slijpen en polijsten komt kijken:

  • Beide technieken maken het materiaal gladder.
  • Ze worden gebruikt als eindbewerking op aluminium en RVS.
  • Er zijn verschillende technieken mogelijk: van mat tot halfglans en hoogglans.

Slijpen en polijsten, een vakkundige aanpak is vereist

Eigenlijk moet reeds tijdens de ontwerpfase van een object al rekening gehouden worden met het eventuele slijpen of polijsten ervan. Zo moeten alle onderdelen die gepolijst dienen te worden, goed bereikbaar zijn voor het gebruikte gereedschap. Soms is het noodzakelijk om aparte onderdelen eerst los te slijpen, om het pas daarna te gaan aanhechten of lassen. Het resultaat is dan weel een mooier object en veel lagere slijpkosten. Het slijpen en polijsten gebeurd ofwel handmatig, ofwel op machines. Voor een maatvast resultaat worden echter ook draaibanken of slijpbanken gebruikt.

Vraag direct een offerte aan...