+31(0)85-902 6962 info@vermservices.nl

Graffiti Verwijderen

Graffiti, wat nu?

Graffiti kan absoluut knap gedaan zijn en zelfs kunst genoemd worden. Helaas is dat slechts het geval voor een enorm klein percentage van deze “straatkunst”. Tegenwoordig vind je lelijke tags, echt prutswerk en vulgaire tekeningen zo goed als overal. Is dat ook het geval bij jouw huis of bedrijfspand? Dan spreekt het voor zich dat je dit zo snel mogelijk wilt laten verwijderen. Gelukkig zijn daar wel enkele mogelijkheden voor.

Preventie

Een vraag die vaak gesteld wordt: is het mogelijk om aan preventie te doen bij graffiti. Het antwoord daarop is gelukkig ja. Ook al kan je nooit helemaal voorkomen dat kwajongens de gevel gaan bekladden, toch kan je de taak een stuk moeilijker maken. Een anti-graffiti coating laten aanbrengen op de wand zorgt ervoor dat graffiti zeer slecht hecht aan de muur. Bovendien heb je hier als extra voordeel bij dat mochten vandalen toch graffiti hebben gespoten deze er veel makkelijker weer af te halen valt. De coating zorgt er immers voor dat de verf uit de bussen zich niet kan hechten aan de stenen van de gevel.

Hoe graffiti verwijderen?

Er zijn in grote lijnen drie methodes ontwikkeld om ongewenste graffiti te verwijderen. Welke methode de beste is hangt in grote mate af van de ondergrond en het type graffiti dat werd gebruikt. Dit is dan ook de reden dat het inschakelen van een professional altijd een goed idee is. Graffiti laat zich niet zomaar verwijderen en zonder kennis eraan beginnen kan de situatie zeer snel erger maken. Zo heeft het absoluut geen zin om graffiti te laten verwijderen als je in het proces de ondergrond zelf aan het beschadigen bent.

Stoomcleanen

Stoomcleanen is een simpele methode waarbij het water wordt verhit tot 150 graden. De stoom die hier het logische gevolg van is wordt vervolgens met hoge druk tegen de gevel gespoten. Dit zorgt ervoor dat de verf oplost en is de vaakst gebruikte methode. Sommige graffiti is echter te sterk voor deze methode en vereist een agressievere aanpak.

Reinigingsmiddel

Werkt stoomcleanen niet? Dan is een reinigingsmiddel nodig. Een stap die vaak gezet zal moeten worden wanneer er meerdere lagen over elkaar zijn gespoten. Zeker bij dit type reinigen is een vaste hand en kennis van zaken nodig. Verkeerde middelen gebruiken kan afhankelijk van de ondergrond deze fel beschadigen.

Stralen

De meest hardnekkige graffiti wordt aangepakt met stralen. Aan het water wordt een straalmiddel zoals fijne steentjes of zand toegevoegd. Hiermee wordt vervolgens de graffiti van de muur gespoten. Ook hier is het wel weer duidelijk dat een professionele hand nodig is om schade aan de muur te voorkomen.

Proffesioneel verwijderen van Graffiti

Laat uw Graffiti verwijderen door de professionals van VERM Services, u kunt dan rekenen op het gewenste resultaat!

Voor graffiti reiniging

Na graffiti reiniging

Vraag direct een offerte aan...