+31(0)85-902 6962 info@vermservices.nl

Stralen & Satineren

Stralen & Satineren

Er bestaan tal van bewerkingsmethodes voor nog talrijkere oppervlaktes en materialen. Satineren of stralen is een van die methodes, en wordt vooral gebruikt om een oppervlakte mooier te maken en gladder te doen ogen.

Het stralen of satineren van materialen kan op verschillende manieren, afhankelijk van welk soort materiaal bewerkt moet worden. Wat meer uitleg over de mogelijke technieken is hier wel op zijn plaats.

1. Roestvast staal stralen
Het stralen van roestvast staal gebeurt in een soort straalcabine van zo’n 8 X 4 X 3 meter en kan toegepast worden op zowat elk product. Deze techniek zorgt ervoor dat het materiaal er gladder en strakker uitziet.

Proffesioneel Satineren & Stralen van Staal

Laat uw staal Satineren & Stralen door de professionals van VERM Services, u kunt dan rekenen op het gewenste resultaat!

2. Glasparel stralen
Vervolgens is ook glasparel stralen – ook wel glasparelen genoemd – een efficiënte methode om aluminium of RVS oppervlakten te bewerken, mooier te maken en te verharden. Hierbij wordt het oppervlak bespoten met kleine glaskorrels onder een hoge druk. Het resultaat is een grijs, egaal en glad oppervlak dat vrij is van verkleuring, oxidatie of oude verflagen.

Deze methode wordt vooral toegepast op apparaten en toestellen die gebruikt worden in de farmaceutische- of voedingsindustrie. Naderhand kunnen vuil en bacteriën zich veel moeilijker aan het oppervlak hechten, wat de plaatselijke hygiëne alleen maar ten goede komt. Deze methode wordt erg snel uitgevoerd en is dan ook een goedkoop, efficiënt alternatief voor slijpen of polijsten.

3. Keramisch stralen
Bij keramisch stralen wordt een soort van handstraalkast gebruikt, die producten met een keramische korrel gaat bestralen. Deze korrels hebben een lage ruwheid en hebben dan ook een zachtere inwerking op het materiaal. De uiteindelijke kleur van het materiaal is iets donkerder in vergelijking met glasparel stralen. Deze techniek wordt vooral toegepast als men een esthetisch en verfijnd resultaat wil krijgen. Vuil, verkleuringen en oxidatie worden hierbij dan ook altijd volledig verwijderd.

4. Aluminium stralen
Tenslotte kunnen ook aluminium objecten gestraald worden, en deze methode lijkt in zekere zin op de techniek die gebruikt wordt voor stalen RVS producten. Vaak worden aluminium oppervlaktes gestraald om oude lagen en coatings te verwijderen, of bijvoorbeeld om het object te prepareren voor een spuitslang of nieuwe coating.

Vraag direct een offerte aan...